FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

26 Eylül 2014 Cuma

Chef Doruk Beef Strogonof


Chef Doruk Beef Strogonof

750 gr Antrikot
2 Adet Soğan
3Renkli California Biber
Sarmısak
Kapari
Muskat Rendesi
Tereyağı
Toz Biber ve Karabiber
Tuz
Soya Sosu

Soğanlarımızı ve California Biberlerimizi Julien Kestikten Sonra Soğanlarımızı ve sarmısakları sıvıyağ ile kavurmaya başlıyoruz tabiki yüksek ateşte.Çünkü yüksek ateş sebzelerin suyunu bıraktırmadan güzel bir şekilde kavurmamızı sağlar.Karamelize etmemize yardımcı olması için içerisine biraz esmer şeker ve soya sosu ekleyerek devam ediyoruz.Soğanlarımızın rengi tatlı bir esmerlik aldıktan sonra devamında yine julien kesilmiş etlerimizde ekliyoruz ve yüksek ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Bu noktada etlerimizin suyunu bıraktırmadan kavurmak çok önemli bu yüzden ateşi hiç kısmıyoruz. Etlerimiz güzel bir şekilde renk değiştirmeye başladığında muskat rendesini  tuz, toz biberi ve karabiberi ekliyoruz.
Ve sıra geldi biberlerimizi eklemeye ve hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz biberlerimiz Aldante piştikten sonra artık yemek zilinin çaldığını duyar gibi oluyoruz.En son çevirmedeyken Tereyağını ekleyip güzel bir parlaklık verdikten sonra artık servis etmeye hazır yemeğimiz.Yanında güzel bir salata hmmm o enfes koku. Bu akşam evlerde ziyafet var hadi Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...