EVEEET GÜNLERDEN PAZAR VE BUGÜN KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRME GÜNÜ
Bugün şöööyle güzel bir ızgara bonfile yapalım yanında güzel bir İçki ve Salata ile kendimizi ödüllendirelim.
Bonfilemizin önceki marinasyon ve sonraki pişirme işlemini anlatacağız bu paylaşımda
Gerekli Malzemelerimizi güzel bir marine kabına yerleştirip karıştıracağız. Bunlar; Sızma Zeytinyağı,Süt,Soya Sosu ,Toz Biber,Biraz Yoğurt Bir Soğanın yarısının suyu ve isteğe göre biraz BBQ sosu.
Bu malzemelerimizi marine kabında karıştırdıktan sonra Bonfilemizi isteğe göre 3-4 cm kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz bonfileleri en az 6 saat bu karışımda beklettikten sonra pişirme işlemine geçiyoruz.
Pişirme işlemi için etlerimizi oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz bu çok önemli bir ipucu.Daha sonra ister mangalda isterseniz döküm bir tavada (tava iyi ısınmış olarak) etlerimizi bir yüzü 3dk diğer yüzü 3dk olacak şekilde mühürlüyoruz ve diğer yüzünü tekrar çevirip tavamıza biraz tereyağı atıp etlerimizi parlattıktan sonra tabağımıza servis için alabiliriz. Hepsi bu kadar.
Tabiki unutmamamız gereken önemli nokta etlerimizin iyice mühürlenmiş olması,pişirme esnasında maşa veya spatulayla üzerine bastırılmaması ve çatal gibi nesnelerle batırılarak etin çevirilmemesidir.Bu durumların hepsi etimizin su kaybına neden olmaktadır hadi şimdiden Afiyetle DORUK CHEF...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...