FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

14 Eylül 2014 Pazar

Mantı Yapıyoruz...;D


MANTI YAPIYORUZ...;D

Bu gün pazar ve akşamki güzel sofralara yakışacak hem lezzetle yiyip hemde yedikten sonra verdiği o hoş ağırlıkla koltuğunuza kurulup ara ara uyuklayarak filminizi yada dizinizi izlettirecek mükemmel yemek. Hadi mutfağa Mantı yapıyoruz...

Malzemeler basit:
400 gr Mantı Hamuru
250 gr Kıyma Soğan, Karabiber,Tuz ve isteğe göre çeşnilendirilmiş iç malzeme
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1Çay kaşığı Toz Kırmızı Biber
Sarmısak ve Hafif Mayonez katılmışTorba Yoğurdu

Bir Tencereye 1,5 lt kadar su koyun ve 1 çorba kaşığı tuz atın.Suyu kaynatın. Mantıları her defasında 3 veya 4 parti halinde,her defasında 2su bardağı mantı olacak kadar kaynar suya atıp 10-12 dk kadar hafif aldante haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdükten sonra başka bir kaba alın. Sıcak olacak bir biçimde kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun.Bu tencereyi rahatca alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun.Yoğurt bulunan tencereyi kaynar su dolu tencereye oturtun ve ağır ateşte yoğurt sosunu ılıtın.Mantıları önceden ısıtılmış tabaklara aktarın.Mantısını hafif sulu sevenlere  mantınızın haşlama suyundanda ekleyebilirsiniz. Üzerine ılık yoğurt sosunu ve Küçük bir sahanda eritip hafif kokusunu çıkarttığımız tereyağına kırmızı toz biberi ekleyin karıştırın.Biber ve tereyağının mutfağınızı saran mükemmel kokusunda kendinizi daha fazla tutamayıp Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirin.Cızzzzz sesi geldiğinde artık kaşığınızı daldırabilirsiniz. 

Mutlu Pazarlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...