FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

16 Ekim 2014 Perşembe

SOĞUK KIŞ GÜNLERİ YAKLAŞIRKEN SICACIK BİR LEZZET İRMİK HELVASI

İrmik Helvası Nasıl Yapılır
İRMİK HELVASI

Soğuk kış Günleri Yaklaşırken İçinizi sıcacık yapacak bir tarifle karşınızdayız.Bizden size İrmik Helvası...
1 litre süt
8 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
500 gr irmik
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Süt,tereyağı ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Kısık ateşte şerbeti yaklaşık 10 dk kaynatın. İrmik ve fıstığı teflon bir tencereye koyup kısık ateşte 45-50 dakika kavurun. Kavurduktan sonra yavaş yavaş şerbeti karıştırarak ilave edin, İrmik sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirin. İrmiği 15-20 dakika dinlendirin. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis tabağına alın. Dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle KINGOFTHEKITCHEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...