Malzemeler
1 kg mezgit
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 taze soğan
Kimyon
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Mısır unu
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tarator sos için
1 bayat ekmek içi
Yarım su bardağı ceviz içi
3 diş sarımsak
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı su
Tuz
Hazırlık
1 Balıkların kılçığını çıkartıp etlerini mutfak robotunda çekin.
2 Bir kaseye alıp ince doğranmış taze soğan, maydanoz, limon suyu, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
3 Karışımı 20 dakika buzdolabında bekletin.
4 Karışımdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
5 Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
6 Tarator sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırıp köftelerle birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...