Kayısı ve Limonlu Savarin Tarifi |
Malzemeler
6 gram toz maya
30 gram şeker
60 gram süt
2 adet çırpılmış yumurta
1 limon kabuğunun rendesi
150 gram un
1 gram tuz
60 gram tereyağı
300 gram kuru kayısı
Şurubu için:
350 gram şeker
80 gram limon suyu
30 gram (limoncello, konyak veya cintonik)
Kayısı ve Limonlu Savarin Tarifi Nasıl Yapılır?
Kayısı ve Limonlu Savarin Tarifi Tarifi için;
Kayısıları 1 saat kadar kaynar su içinde bekletin.
Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba koyup 5 dakika kadar köpürmesini bekleyin.
Yumurtaları çırpın, mayalı süt, tuz, limon rende ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru karıştırma kabına alıp tereyağını küçük parçalar halinde ekleyerek mikserle karıştırın.
Yağladığınız bir kek kalıbının alt tabanına kabaran kuru kayısıları dizin üzerine harcı dökün. Üzerini kapatıp 40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
180 C fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti yapmak için; şeker ve suyu kaynatın. Şekeri eritin ve ateşten alıp konyağı ekleyin.
Fırından çıkarttığınız savarini çubukla birkaç yerinden delip şerbeti üzerine dökün. Kalıptan ters çevirip soğumaya bırakın. Ardından servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...