Ve yine bizden bir tarif daha işte karşınızda ÇITIR TAVUK PARÇALARI
Aklınızı başınızdan alacak bu lezzet için 3 Yumurta beyazı, Galeta Unu, Buğday Unu, Sade Patates Cipsi Toz Kırmızı Biber, Karabiber, Beyazbiber, Muskat Rendesi gerekiyor
Yumurtaların beyazları çırpıldıktan sonra istediğiniz cinsten tavuk baget, goğüs, kalça veya kanat yumurta beyazına bulanır daha sonra buğday ununa ve tekrar yumurta ile buğday ununa bulanan tavuklar son kez yeniden yumurta beyazına bulandıktan sonra Baharatlar, Kırılmış Cips ve Galeta Unu karışımına batırılıp yağda renkleri dönünceye kadar kızartılır işte hepsi bu... daha sonra masa başında bekleyenler dayanamayıp o yumuşacık sıcak sulu Çıtır Tavukları bir anda silip süpürürler ve kapanış :D
NOT: Yumurta beyazı ve Buğday unu karışımı Tekrar işlemi ne kadar Fazla yapılırsa O kadar Kabuk Kalın ve çıtır olur bilginize
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...