FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

16 Eylül 2014 Salı

Bizden Çıtır Tavuk Parçaları


Ve yine bizden bir tarif daha işte karşınızda ÇITIR TAVUK PARÇALARI 
Aklınızı başınızdan alacak bu lezzet için 3 Yumurta beyazı, Galeta Unu, Buğday Unu, Sade Patates Cipsi  Toz Kırmızı Biber, Karabiber, Beyazbiber, Muskat Rendesi gerekiyor
Yumurtaların beyazları çırpıldıktan sonra istediğiniz cinsten tavuk baget, goğüs, kalça veya kanat yumurta beyazına bulanır daha sonra  buğday ununa ve tekrar yumurta ile buğday ununa bulanan tavuklar son kez yeniden yumurta beyazına bulandıktan sonra Baharatlar, Kırılmış Cips ve Galeta Unu karışımına batırılıp yağda renkleri dönünceye kadar kızartılır işte hepsi bu... daha sonra masa başında bekleyenler dayanamayıp o yumuşacık sıcak sulu Çıtır Tavukları bir anda silip süpürürler ve kapanış :D

NOT: Yumurta beyazı ve Buğday unu karışımı Tekrar işlemi ne kadar Fazla yapılırsa O kadar Kabuk Kalın ve çıtır olur bilginize 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...