HAMSİ DE HAMSİİİİİ
Yaz aylarında deniz kum güneş derken düzgün bir balık yiyemedik,ama zaman hızla akıp geçti ve en sonunda balık sezonu yavaş yavaş başladı. İşte bizde bunu göze alarak mevsim balıklarından olan Hamsiyle ilgili bir tarif paylaşmak istedik.
HAMSİ BUĞULAMA
- 500 gr Hamsi
- 1 Adet İri Domates
- 1/2 Demet Maydanoz
- 5 Adet Taze Soğan
- 1 Adet Limon
- 1 Kahve Fincanından Biraz Fazla Sızma Zeytinyağı
- Tuz Karabiber
Tazecik Hamsilerimizin kafalarını kopartıyor,kılçıklarını çıkartıyoruz fileto şeklinde ayıklayıp yıkıyoruz. Bir kabın içerisine yeterince tuz,karabiber,ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırıyoruz. Küçücük doğranmış domatesleri üzerine yayıyoruz. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlıyoruz.Karışımı 15 dk kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye seriyoruz. Kapta kalan harcı üzerine yayıp limonu ince dilimler halinde kesip üzerine diziyoruz. Zeytinyağını gezdirip üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 15 dk kadar hafif ateşte pişirdikten sonra fırında üzeri açık olarak 5 dk ızgaralıyoruz.Sonra şöyle güzel bir salata ve mezelerle masamızı şenlendiriyoruz. Sizinde canınız istemedimi hadi bugün hamsi günü viraaaaaa...
NOT: Damak zevkinize göre istediğiniz çeşni yada baharatı atabilirsiniz ona da karışacak halimiz yok değilmi...:D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...