Bayram İçin Hafif Bir Alternatif
Krem Karamel
Krem Karamel Tarifi
Malzemeleri:1 litre süt,
5 adet yumurta,
225 gram tozşeker,
1 paket vanilya.
Karamel için:1/2 su bardağı tozşeker, 1/2 limon.
Yapılışı:1- Teflon bir tavaya, yarım su bardağı şekeri koyup, çatalın ucuna sapladığımız yarım limonla karıştıra karıştıra, şeker eriyip de hafif renk almaya başlayıp karamelleşinceye kadar, pişirelim.
2- İyice kuruladığımız krem karamel kaplarının diplerini kaplayacak şekilde birer kaşık karamel koyup, donmasını bekleyelim. Hepsi Bu kadar Bayramda Baklava Yerine Hafif Bir Lezzet olan KREM KARAMEL...
KINGOFTHEKITCHEN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...