FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

28 Mart 2015 Cumartesi

Enginar Mevsimi ve Muhteşem Taze Bakla Püreli Enginar

Taze Bakla Püreli Enginar

6 adet enginar

    700 gr taze iç bakla
    1 diş sarımsak
    1 dal taze kekik
    1 soğan
    ½ demet dereotu
    1 çay kaşığı şeker
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Taze Bakla Püreli Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

    Taze Bakla Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi için;
    Derin bir tencereye kaynar su doldurulur. İç bakla kaynar suya eklenir. Kekik dalı, soyulmuş sarımsakla beraber bakla 10-15 dakika kadar iyice yumuşayıncaya dek pişirilir. Pişmiş olan baklalar süzülür ve renklerini korumaları için içine buz koyulmuş su dolu bir kaseye alınırlar.
    5 dakika bekletildikten sonra baklalar süzülür ve dış kabukları ayıklanır. Baklalar bir rondonun içerisine koyulur, sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir, karışım pürüzsüz bir kıvam alana dek rondodan geçirilir. Eğer gerekirse kaynar su eklenir. Hazırlanan püre şekilli malzeme sıkma poşetine koyulur. Bir tencereye zeytinyağı eklenir. Soğanlar küçük küpler halinde doğranır ve yumuşayıncaya dek kısık ateşte üstü kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirilir.
    Enginarlar eklenir ve enginarlar yumuşayıncaya dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Enginarlar piştikten sonra sunum tabağına alınır ve enginarların içine iç bakla püresi sıkılır, dereotu ile süslenir ve soğutulduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...