Kedi dili için:
6 adet yumurta sarısı
85 gram şeker
3 adet yumurta beyazı
55 gram un
Pudra şekeri
Frambuaz mousse için:
60 gram şeker
10 gram su
4 adet yumurta akı
400 gram frambuaz
3 gram limon suyu
12 gram yaprak jelatin
250 ml crem Chantilly
Crem Chantilly için:
250 gram krema
15 gram şeker
500 gram çilek
400 gram karışık kırmızı meyve (ahududu, yaban mersini, böğürtlen)
Kırmızı Meyveli Charlotte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kırmızı Meyveli Charlotte Tarifi Tarifi için;
Fırını 230 C ye ayarlayın. Kedi dilini yapmak için; yumurta sarılarını 50 g şekerie çırpın, başka bir kapta şekerin geri kalan kısmını yumurta beyazları ile çırpın. İki malzemeyi yavaşça karıştırarak birleştirin.
Unu üzerine serpip bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra bir tepsiye pişirme kağıdı koyun. Harcı, bir sıkma torbasına alıp parmak şeklinde 24-25 adet dizin. Geri kalan harçla kelepçeli kalıbınızın boyutunda bir disk şekli verin.Üzerine pudra şekeri serpin. Fırın ısısını 180 C ye indirip 10-15 dak pişirin.
Kelepçeli bir kalıın tabanını ve kenarlarını iyice yağladıktan sonra alt tabana yuvarlak kedi dilini, kenarlarına da ince parçaları yerleştirin.
Tabanın üzerine çilekleri yerleştirin.
Mousse’u yapmak için şekere suyu ilave edip kaynama noktaasına gelene kadar ateşte eritin. Yumurta akını köpürene kadar çırpın, erittiğiniz şeker yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Frambuazı limon suyuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirin. Jelatini 5 dakika soğuk suda beklettikten sonra süzün frambuazlara ekleyin, köpürttüğünüz yumurta akına jelatinli sosu ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. En son olarak krem şantiyi ekleyip charlotte’un tabanına dizdiğiniz çilkelerin üzerine yayın. Dolapta 4-5 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp üzerini geriye kalan kırmızı meyvelerle süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...