Bayram yaklaştıkca Et ile yapılabilecek yiyecek seçeneklerimizi arttırmaya devam ediyoruz işte bugün yeni bir tarifle yine karşınızdayız. Kuzu Etinden nefismi nefis külbastı.
Malzemeler
1 kg. Fileto Şekinde Kuzu Eti
8-10 Diş Sarmısak
3 Kahve Fincanı Sirke
60 gr. Tereyağı
1 Bardak Et Suyu
1/2 Kaşık Toz Karanfil
1/2 Kaşık Kimyon
1/2 Kaşık Tarçın
2 Parça Damla Sakızı
1 Tatlı kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
Tuz
Etlerimizi tuzluyoruz.Kömür veya Fırın ızgarasında kızarana kadar pişiriyoruz.Etlerimizin kutumaması için pişirirken her iki tarafınada Tereyağı sürüyoruz.Sakızlarımızı dövüp sarmısaklarımızı soyuyoruz.Etlerimizi bir tepsiye yada derin olmayan bir tencereyeyerleştiriyoruz.Üzerine sarmısakları koyup sirkeyi ve et suyunu döküyoruz.Dövülmüş sakızı, kimyonu, karanfili, biberi ve tuzu ekledikten sonra orta ateşte yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Fazla su kalmışsa yüksek ateşte suyu sos kıvamına gelene kadar çektirin.Ateşten almadan önce bir kaşık nişastayı yarım bardak soğuk suyla karıştırıp yemeğe ekledikten sonra karıştırın ve işlem tamamdır.
Şimdi masanın başında evinizi saran o mükemmel koku ile buluşmanın vakti geldi.
Afiyetle...
KINGOFTHEKITCHEN
Not:Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...