Belkide Türk Damak tadının en güzel et lezzetlerinden olan Tandır Tarifi ile Karşınızdayız.Konya Mutfağının bir lezzeti olan bu yiyeceği sizde orada yiyormuş gibi yapabilirsiniz. İşte tarifimiz...
Malzemeler:
2 kilo Kuzu Kol (Kemikli yada Kemiksiz Farketmez)
1 baş kurusoğan
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Geniş bir tencerede önce kanı çıkana kadar kuzu kol haşlanır.Haşlanan et,fırın tepsisine alınır,iri doğranmış soğanlar ilave edilir.Üzerin Tereyağı ve Karabiber eklenerek, 80 dereceye ayarlanmış fırında 2 Saat Pişirilir.
(Etin lezzetli olması ve sertleşmemesi için yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.)
İsteğe göre yanında Domates,Patates,Soğan ve Biberle Servis Edilir.
Afiyetle...
Not: Paylaşmadan Bereket Olmaz. Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...