FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

1 Ekim 2014 Çarşamba

KUZU TANDIR


Belkide Türk Damak tadının en güzel et lezzetlerinden olan Tandır Tarifi ile Karşınızdayız.Konya Mutfağının bir lezzeti olan bu yiyeceği sizde orada yiyormuş gibi yapabilirsiniz. İşte tarifimiz...

Malzemeler:
2 kilo Kuzu Kol (Kemikli yada Kemiksiz Farketmez)
1 baş kurusoğan
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz

Geniş bir tencerede önce kanı çıkana kadar kuzu kol haşlanır.Haşlanan et,fırın tepsisine alınır,iri doğranmış soğanlar ilave edilir.Üzerin Tereyağı ve Karabiber eklenerek, 80 dereceye ayarlanmış fırında 2 Saat Pişirilir.
(Etin lezzetli olması ve sertleşmemesi için yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.)
İsteğe göre yanında Domates,Patates,Soğan ve Biberle Servis Edilir.
Afiyetle...
Not: Paylaşmadan Bereket Olmaz. Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Durma !!! Hadi sende yaz birşeyler...