FACEBOOK: facebook.com/kingofthekitchenturkey INSTAGRAM: instagram/kingofthekitchenturkey

Reklam

30 Ekim 2014 Perşembe

Evet Yanlış Duymadınız Bulaşık Makinasında TURŞU Yapıyoruz...

Bulaşık Makinası Turşu Yapımı
Hala bu satırları okurken "şaka herhalde" dediğinizi duyar gibiyiz ama şaka değil. Çok basit bir tarifle bulaşık makinanızda hem de gerçek lezzetinde turşu yapabilirsiniz.

Bulaşık Makinasında Turşu Yapabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Malzemeler:


Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz.
800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı 
Kavanozu doldurmak için su

Yapılışı:


Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına kadar doldurun.
Üzerine yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez) 
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Madde Madde Et Pişirme Taktikleri...


Et Pişirmenin Püf Noktaları


Et pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası:

1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

2-)Tuzu et piştikten sonra ilave edin,tuz etin sertleşmesine neden olur.

3-)Yoğurt suyu ile terbiye edin.Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır.

4-)Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.

5-)Etinizi pişirmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.Bu yöntem etinizin kanının çikmasina ve renginin açık olmasını sağlayacaktır.

6-)Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir.Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.
Et Pişirmenin Püf Noktaları

7-)Eti fırında pişirmeniz gereken durumlarda fırını 180 dereceye ayarlamanız doğru sonuç almanızda yardımcı olacaktır.

8-)Etin içinde doymuş yağlar bulunur, bu nedenle pişirirken ayrıca yağ ilave etmemeye özen gösterin. Eti önceden terbiyelemeniz daha yumuşak olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.

9-)Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz .

10-)Et kavururken tava ya da tencerenin kenarlarında oluşan köpükler bol miktarda aroma içermektedir.Bu nedenle bu köpükleri biriktiklerinde atmak yerine tencerede toplamaya çalisin.

11-)Kalın etleri kapak kapalı olarak pişirin.Bu yöntemle kalın etleri pişirmek istediğinizde, (varsa) mangalın kapağını kapalı olarak pişirmelisiniz. Kapağı her açışınızda pişirme sürenize 5-10 dakika daha ekleneceğini unutmamalısınız.

12-)Et pişirmede benmari yöntemi tercih edilmelidir.Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmis olur. Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.

13-)Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyarsanız,sonucundan memnun kalırsınız.

14-)İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat: Bir miktar soğanı (ör.1 kg. et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çikartin.


15-)Aynı kabın içine bir miktar zeytinyağıyla birlikte kekik ve defne yaprağı koyun. Eti bu karışımın içine yatırın ve 24 saat bekletin. Etinizin yumuşak ve lezzetli olacağını göreceksiniz.

16-)Etin 1,5 cm.den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et pişirirken kurur ve sertleşir.

17-)Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.

18-)Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.

19-)Birkaç diş soyulmamış sarmısağı hafifçe ıslatıp mangal kömürünün üzerine pişmenin son bir-iki dakikasında atarsanız, bunların yanmasıyla çikacak dumanın aroması da etlerinize ve hatta ızgara sebzelerinize muhteşem bir lezzet katar.

20-)Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

Et Pişirmenin Püf Noktaları21-)Dana eti alırken yağına bakmak lazım. Yağı hem beyaz olmalı hem de dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli. Dana ne kadar yaşlanmışsa, yağının rengi de o kadar sararır.

22-)Sert etleri, çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

23-)2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

24-)Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hem de daha rahat kesilir.

25-)Et haşlarken haşlama suyuna 2 yemek kaşığ sirke koyarsanız,etiniz hem çabuk pişecek,hem de yumuşak olacaktır.

26-)Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız. Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin. Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşir. Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceginiz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının Aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın.

27-)Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olmasa bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar sağlayacaktır.

28-)Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

29-)Bifteğiniz 4 cm. den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek pişirirken içine doğru kıvrılmaz.

30-)Köftenizin daha lezzetli olması için,köfteye ilave edeceğiniz bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et veya tavuk suyunda ıslatın.Elinizle sıkıp iyice süzün ve kıymaya ekleyin.

21 Ekim 2014 Salı

KING OF THE KITCHEN TURKEY


Yasaların Koruduğu Lezzet Kobe Bifteği...

Yasaların Koruduğu Lezzet
Yasaların Koruduğu Lezzet Öncelikle sizi büyük bir yanılgıdan kurtararak başlayalım: Şimdiye kadar Japonya haricinde herhangi bir ülkede, herhangi bir restoranda Kobe bifteği yediyseniz ya da yemeyi düşünüyorsanız bunu tamamen aklınızdan çıkarın. Neden mi? Çünkü gerçek Kobe bifteğini Japonya dışında yiyebilmeniz mümkün değil. Bu, insanüstü emek ve sabırla yetiştirilen hayvanlardan elde edilen ve bir porsiyonuna yüzlerce dolar ödenen etin, ülke sınırlarına çıkamamasının nedenine ise anlatacaklarımızdan sonra siz karar verin.

İstanbul’da da dünyanın birçok farklı şehrinde olduğu gibi bazı steakhouse’ların menüsünde Kobe bifteğine yer veriliyor ve 100 gramı geçmeyen porsiyonlar için ciddi hesaplar ödeniyor. Eğer gerçek bir Kobe bifteğinin tadına bakmadıysanız aradaki farkı anlamanız mümkün değil. Ama Kobe bifteğini ana vatanında tatma fırsatını bulduysanız aradaki farkı fark etmeniz işten bile değil.
Kobe Etini Bu Kadar Özel Yapan Nedir?
Yasaların Koruduğu Lezzet Wagyu sığırları (Kobe bifteğine Wagyu bifteği de denir) karanlık ve dar bir alanda, neredeyse hiç kıpırdamadan 2,5 yıl boyunca besleniyor. Wagyu bölgesinin özel otlarının yanı sıra havuç, patates ve günde 20 litreye yakın arpa suyuyla beslenen sığırların, olabildiğince hareketsiz kalması sağlanıyor. Hareket etmeyen hayvanlarda kas dokusu gelişmediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor. Normal bir sığırda yağ dokusu etin etrafını sarar ve içine çok fazla nüfuz etmez. Wagyu sığırlarına ise her gün uygulanan özel masaj seansları ile yağlar, ince damarlar oluşturarak etin içine doğru yol alıyor.

kobe, biftek, et, steakKobe bifteğini bu kadar özel yapan şey işte bu yağ damarları. Aklınızdan “Bu kadar para verip de yağ mı yiyeceğiz?” sorusu geçebilir. Burada bahsedilen yüksek kolesterole sahip ağır hayvansal yağlar değil. Eti yumuşacık ve sulu hale getiren bu yağlar sayesinde Kobe bifteği paha biçilemez bir hale geliyor ve dünyanın dört bir yanından lezzet avcıları sadece bu eti tatmak için Japonya’ya geliyor.
Yasalarla Korunuyor
Yasaların Koruduğu Lezzet Japon yasalarına göre Kobe bifteği yalnızca, anavatanı olan Hyogo’dan getirtilebiliyor. Birkaç yıldır da Japonya sınırları dışına çıkması yasak. Şu an dünyada yalnızca 3000 baş “Kobe bifteği elde edilebilecek sığır” sertifikasına sahip hayvan var ve bunların hiçbiri Japonya dışında değil. Benzersiz bir besin olan Kobe bifteğinin yetiştirilme kuralları olduğu gibi pişirme kuralları da var. Bunlardan en ilginç olanı ise etin kadınlar tarafından pişirilmesi gerektiği. Çünkü yalnızca kadınların bu özel bifteğe gereken yumuşaklığı ve hassasiyeti gösterebileceği düşünülüyor.

2001 yılında, henüz Wagyu sığırları yasalarla korunmuyorken, Amerika tarafından Japonya’dan getirtilen sağlıklı sığırlar, anguslar ve hereford cinsi sığırlarla çiftleştirilerek yeni bir tür oluşturuldu. Böylece Amerikan Kobe’sini üreten Amerikalılar aslında Kobe felsefesine tamamen ters düşen bir iş yaparak Japonları, sahip oldukları bu değeri koruma altına almaya mecbur ettiler. İşte bu durum, bu özel lezzeti tatmak için tüm dünyaya yalnızca tek bir seçenek bıraktı: Japonya’ya gitmek!

16 Ekim 2014 Perşembe

En Değişik Ve Kullanışlı Mutfak Gereçleri






 















Mobilyaların ve takımların yanı sıra tekli küçük aksesuarlar da evde hayatı çok kolaylaştırıyor. Mutfak ise bu küçük gereçlerin en çok sayıya sahip olduğu yerlerin başında geliyor. Özellikle yemek yaparken zamandan kazanmak ve yemek yapmayı daha keyifli hale getirmek için kullanılan birçok mutfak gereci var. Makaslardan rendelere kadar mutfağı keyifli ve kolay bir yer haline getiren bu gereçlerin kullanım kolaylığı da başka bir tercih edilme sebepleri. Son dönemlerde eskiye nazaran tasarım konusunda da oldukça fazla seçenek gündeme gelmeye başladı. Başka zevklerle kombinlenen ve mutfağı şirin bir hale getiren bu mutfak gereçlerini bulmak da oldukça kolay.

Söz konusu mutfak gereçleri olunca bir kategorilendirme yapmak oldukça zor. Ancak sanırım en önemli kısmı doğrayıcılar kapsıyor. Soğan, sebze ve meyve doğrama işleri hem yemek hem kahvaltı hem de ikram hazırları sırasında oldukça vakit alan işler. Ancak bu vakitten kazanmak için büyük paralar harcamak da çok mantıklı görünmüyor. Bunların yerine manuel olarak kullanılabilin küçük doğrayıcılar var. Sebzelerden başlayalım. Bizde patatesin yeri ayrı, malum. Hemen her yemekte kullanılıyor. Hem kahvaltılar hem yemekler için patates doğramak da zamandan çalıyor. Bunun yerine tutma kısmı çoğunlukla plastik olan patates doğrayıcıları rahatlıkla bulabilirsiniz. Diğer sebzeler için ise hem elinizde kullanabileceğiniz hem de masanın ya da tezgahın üzerine konularak kullanılabilen birçok doğrayıcı modelleri mevcut.Meyveler için ise üretilen mutfak gereci modellerinin birçoğu çok bıçaklı ve tek işlemle bir meyveyi komple soymanıza yarayan modellerdir. Rendeleme de yine çok vakit alan bir diğer mutfak işlemi. Bunu keyifli ve kolay hale getiren doğrayıcılar da yine hemen her yerde satılıyor. Mutfaklarda kullanılan makaslara gelecek olursak hayvan figürleri gibi figürlerin olduğu çok eğlenceli makas ve bıçak seti modellerini rahatlıkla bulabilirsiniz.


Fırınlar ve kola gibi kulpsuz şişeler için tutacaklarda da çok fazla çeşit var. Model konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Bu mutfak gereçlerinin yanı sıra mutfağı eğlenceli hale getirmek için düşünülmüş başka gereçler de mevcut. Sahanda yumurta sevenler için yumurta kalıpları bu aralar en çok sevilen mutfak gereçlerinden bir tanesi mesela. Kalp, çiçek ve daire gibi birçok farklı şekillerde sahanda yumurta yapabilirsiniz. Spagettileri kırarak yapanlar için işlerini kolaylaştıracak spagetti bıçağı da bir diğer mutfak gereci. Son olarak patates doğrarken hem kabuklar hem doğranmış patatesler için iki ayrı kaba ihtiyaç duyanlar için geliştirilmiş patates doğrama leğenlerinden bahsedelim. Kucağınıza koymanız için tasarlanmış, hem kabuklar hem doğranmış patatesler için ayrı yerleri olan çok kullanışlı ve rahat bir mutfak gereci. Yukarıdaki bahsettiğim bütün ürünlere ait modelleri ve çok daha fazlasını görsellerde bulabilirsiniz. İlgili mağazalarda ise çok daha farklı modelleri inceleyebilirsiniz.


Deniz Ürünleri Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Balık Püf Noktaları
Deniz Ürünleri Püf Noktaları



Taze deniz ürünlerini hava geçirmez ve kapaklı bir kap içinde buzdolabında saklayın. En fazla iki gün içinde tüketin.
Dondurulmuş deniz ürünlerini alışveriş sonrasında orijinal ambalajında derin dondurucuya koyun.
Kalamarların iyi pişmesi ve yumuşak olması için bir gece önceden sodalı suda bekletin.
Kalamarlar çok çabuk yanıp sertleştiği için pişirme süresini iyi ayarlayın.
Eğer kalamarlarınızı kızartacaksanız bol yağda kızartın ki kalamarlar tavanın dibine değmesin. Eğer kızartma esnasında tavanın dibine değerse siyahlaşıp lezzeti kaybolur.
Karideslerin kabuklarını kolay temizlemek için buzluktan tam çözdürmeden çıkarın. Hafif buzlu karidesler daha kolay soyulur.
Karidesleri temizlerken önce başını ve bacaklarını temizleyin, ardından kuyruğundan tutarak kabuğunu sıyırın.
Donmuş karidesleri temizlerken tamamen çözündürmemeye dikkat edin. Karides hafif buzlu haldeyken kabuğunu soymak daha kolay olacaktır.
Karidesin bağırsaklarını sırt kısmını hafifçe çizerek rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
Balığın taze olup olmadığını anlamak için gözlerini ve solungaçlarını kontrol edin.  Taze balığın gözlerinin parlak solungaçlarının ise pembe olması gerekir. Ayrıca balık taze ise parmakla bastırıldığında kısa sürede eski halini almalıdır.
Balık temizlerken pullarını ayıklamadan önce 5-10 dakika kadar suda bekletin. Pullarını kuyruktan başına doğru temizleyin.
Balıkların çok iyi kızarması için un yerine mısır unu kullanın.
Ellerdeki balık kokusunu gidermek için ellerinizi limon ya da sirke ile ovalayın.
Mutfağınızdaki balık kokusunun çıkması için bir tencerede az miktarda sirke kaynatabilirsiniz. Ya da kesilmiş limon kabuklarını ateşin üzerinde birkaç dakika bekletirseniz mutfağınız eskisinden de güzel kokacaktır.
Deniz ürünlerini satın alırken son kullanma tarihlerine çok dikkat edin, aksi takdirde zehirlenebilirsiniz.
Balık kızartırken yağın içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber atın. Balığınızın rengi çok daha parlak gözükecektir.
Balığın çıtır çıtır kızarması için, süte batırdıktan sonra unlayın.

SOĞUK KIŞ GÜNLERİ YAKLAŞIRKEN SICACIK BİR LEZZET İRMİK HELVASI

İrmik Helvası Nasıl Yapılır
İRMİK HELVASI

Soğuk kış Günleri Yaklaşırken İçinizi sıcacık yapacak bir tarifle karşınızdayız.Bizden size İrmik Helvası...
1 litre süt
8 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
500 gr irmik
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Süt,tereyağı ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Kısık ateşte şerbeti yaklaşık 10 dk kaynatın. İrmik ve fıstığı teflon bir tencereye koyup kısık ateşte 45-50 dakika kavurun. Kavurduktan sonra yavaş yavaş şerbeti karıştırarak ilave edin, İrmik sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirin. İrmiği 15-20 dakika dinlendirin. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis tabağına alın. Dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle KINGOFTHEKITCHEN

9 Ekim 2014 Perşembe

Domateslerimizi Kışa Hazırlıyoruz...

domatesDomates hayatımıza 120 sene gibi kısa bir süre önce girip, neredeyse bütün yemeklere kıyısından köşesinden değmiş, kahvaltıda baş köşeye oturmuş, salatada kraliçe olmuş bir güzellik. Çorbasından reçeline, turşusuna binlerce tarif çıkarmak mümkün.
Hatta eski lisanda salça sözcüğü bilimum soslar için kullanılırken, domates arkadan gelip birinci sıraya çıkarak o kadar popüler olmuş ki, salça denince domates ve biberle yapılan iki güzellik akıllarda kalmış.

SALÇA YOKSA DOMATES PÜRESİ OLSUN

5 kg domatesi iyice yıkayın ve ortasındaki yeşil sapı çıkarın. Küçük bir bıçakla, domatesin poposunu çarpı (X) şeklinde çizin. Tenceredeki kaynar suya domatesleri koyup, 15-20 saniye bekletin ve soğuk suya çıkarın. Bu şekilde tüm domateslerin kabuklarının çabucak soyulduğunu göreceksiniz.

Domatesleri ufak parçalara bölüp blendırdan geçirin. Püre haline gelen domatesi altı geniş büyükçe bir tencerede, tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Göz göz kaynayınca 50 gr tuz ekleyin.

Domateslerin fazla suyu uçup, sos kıvamına geldiğinde, sterilize ettiğiniz kavanozlara sıcakken doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirerek kaldırın. Tüm kış kullanabileceğiniz püreniz artık hazır.

İpucu: Bu tarife biber kavurup domates püreniz olmaya yakın ekler ve birlikte kaynatırsanız menemen için sosunuz olacak. Kavanozun yarısını tavaya boşaltıp ısıttıktan sonra yumurtayı kırın. Böylece kışın da hızla menemen keyfine varabilirsiniz. Hem de yaz domateslerinin tadında!

DOĞAL DOMATESİ AYIRT ETME YÖNTEMİ!

Parıl parıl parlayan değil, daha mat renkli domatesler doğal tozlaşmanın nişanesi.

İnce kabuklu, arada yeşil kahve izler olan domatesler ya dalın domatesi sıkıştırdığının ya da bir yere değdiğinin, dolayısıyla da doğallığının göstergesi. Bilmekte fayda var.

Dalından ayrıldığı bölümde beş köşeli yıldıza benzer bir şeklin olup olmadığına bakılmalı.

Ortadan ikiye kestiğinizde, sapının içeri doğru ince bir kılcal şeklinde uzanıp uzanmadığı kontrol edilmeli.

Kestiğiniz parçada sulu, çekirdekli bölümün arasında boşlukların olmaması ve ters çevirip sıktığınızda kolay kolay dökülmemesi de doğallığına bir işaret.

EV YAPIMI KETÇAP

6 adet kırmızı soğanı doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla 10 dakika kavurun. İçine 1.5 kilo ufak boy salkım domatesi ortadan ikiye bölerek ekleyin. Kabuklarını bırakana kadar kaynatın.

1.5 çorba kaşığı kişniş tohumu, 1.5 çorba kaşığı sumak (tane yoksa toz), 3 diş sarmısak, 1.5 çorba kaşığı karabiber ve eş miktarda tuzu havanda iyice dövüp 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.

Baharatları, rendelenmiş 1.5 kilo kadar Çanakkale domatesini, 1 adet dolmalık kırmızı biberi ve ezdiğiniz 3 diş sarmısağı da tencereye ekleyin ve sos suyunu bir tık çekene kadar kaynatın.

Tepeleme 15 çorba kaşığı kahverengi şeker ve 3 çay bardağı (300 ml) üzüm sirkesini de ekleyip 30 dakika daha pişirin.

Tel bir kevgirden ketçabı süzün. Kırmızıya çalan, karizmatik bir turuncu renkteki ketçabınız hazır olacak. Sterilize ettiğiniz orta boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı kullanarak havayla temasını engelleyin.

ŞEHİRDE, NEMLİ ORTAMDA DOMATES SALÇASI YAPIMI

İyice yıkadığınız 40 kg domatesi dörde bölün ve elle ovuşturup çıkan fazla suyu süzün.

Doğrayıcıya koyup püre olana kadar (yaklaşık 10 saniye) çekin.

Çekirdek ve kabuklarından ayırmak için ilistirden (kevgirden) geçirin.

Çıkan domates püresini hava geçiren bir çuvala koyup iple bağlayın. Altına bir şey koyup, süzdürmek için bir yere asın. İlk aşamada çıkan suyu yemek ve çorbalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çuvalı süzülene kadar yaklaşık 1 gün bırakın.

Ertesi güne kadar iyice süzülen ve fazla suyunu kaybedip yavaş yavaş kurumaya başlayan domates püresini pişirmek üzere altı geniş bir tencereye alıp ocağın altını açın.

Tahta kaşıkla sürekli karıştırın ve kıvamı koyulaşmaya başlayınca 20 ml zeytinyağı ve 400 gr kaya tuzunu ilave edip pişirmeye devam edin. Salça olacak pürenin miktarına ve tencerenin genişliğine göre bu süre 45 dakika ile 2 saat arasında değişebilir.

Kavanozları fırında veya kaynar suda sterilize edin. Muhakkak yeni kapak kullanın. Kapaklar ayrı satılıyor.

Salça hazır olduğunda kavanozlara doldurun. Kaşığın tersi ile bastırarak, hiç hava kalmayacak şekilde yerleştirin.  Kapatmadan havayla temasını kesmek için zeytinyağı döküp, serin ve karanlık bir yere kaldırın. Açılan salça kavanozunu, kullandıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kurban eti nasıl saklanmalı ?

Kurban-saklama-yöntemleri
Kurban Saklama Yöntemleri

Kurban eti nasıl saklanmalı ?
Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Peki Kurban eti nasıl saklanmalı ve Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
Kurban Bayramında en çok yenen yemeklerden biri de tabiki olmazsa olmaz kavurmadır

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?
İşte Malzemeler:
1 kg. et için   200 gr.iç yağı veya kuyruk yağı
1 yemek kaşığı tuz (1 kg. et için: 20 gr tuz)
1 küçük kuru soğan (arpacık soğanı da kavurmaya çok yakışır)

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?
Öncelikle ısıtılmış geniş bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın. Kendi kendisine sulanmasını bekleyin. Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın. Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın. Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın. Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün. Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın. 10 dakika kadarda bu şekilde pişirin.  Kuyruk yağı çabuk donmaz, fakat iç yağı çok çabuk donar.

Kurban eti nasıl saklanmalı?
Buzdolabında veya dondurucuda saklanması planlanan etlerin, kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılıp, tek pişirimlik miktarlara bölünüp, buzdolabı poşetlerine konulması, hem sağlık hem de kullanım kolaylığı açısından doğrudur. Buzdolabında 1 - 2 gün, buzlukta eksi iki derecede 1 - 2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilmektedir.

8 Ekim 2014 Çarşamba

En Sağlıklı Besinler KINGOFTHEKITCHEN HIT 60



sağlıklı besinler


En Sağlıklı Besinler KINGOFTHEKITCHEN HIT 60 

ELMA 
Pektin, Bioflanovoid, C vitamini
Kolesterol düzeyini düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

ENGİNAR
Cynarin, bol miktarda B ve C vitamini
Kan şekerini düzenliyor. C vitamini kalbi güçlendiriyor.

AVOKADO 
Doymamış yağ asidi
Kalp ve kan dolaşımı için birebir. Kansere karşı koruyucu

MUZ 
Potasyum, B6 vitamini, Serotonin, Magnezyum
Rahatlatıyor ve uyumaya yardımcı oluyor.

FASULYE 
Demir, Kalsiyum, B ve C vitamini, Protein
Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor.

BROKOLİ 
Magnezyum, A ve C vitamini, Potasyum
Kansere karşı koruyor, kasları güçlendiriyor.

ESMER BUĞDAY 
Lysin, Lezithin
Beyni ve sinirleri besliyor, öğrenmeyi güçlendiriyor.

MANTAR 
Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum
Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor.

ACI MARUL
Yaşamsal önem taşıyan maddeler, Eser element, Potasyum, Fosfor
Yağ metabolizmasını düzenliyor, felç riskine karşı koruyor.

BEZELYE 
Bitkisel protein, Magnezyum
Kolesterol düzeyini düşürüyor, bğırsak kanser riskni azaltıyor.

ÇİLEK 
C vitamini, Kalsiyum, Potasyum
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, metabolizmayı harekete geçiriyor.

REZENE
C vitamini, Uçucu yağlar, Demir, Potasyum, Kalsiyum
Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor.

KÜMES HAYVANLARI
Protein, Potasyum, Magnezyum, B vitamini, Çinko
Baş ağrısı sorununa karşı etkili, stresten arındırıyor.

GREYFURT 
Folikasit, C vitamini
Kan basıncını azaltır, kan yapımını artırır.

YULAF 
Karbonhidrat, Demir, Magnezyum, B vitamini
Enerji sağlıyor, kas kramplarını önlüyor, idrar söktürüyor.

KUŞBURNU 
Likopen, C ve E vitamini, Demir
Soğuk algınlığı ve gribe karşı önleyici etkiye sahip.

RİNGA BALIĞI
Omega3 yağ asidi, Sodyum, Potasyum
Damar sertliğini ve yüksek tansiyonu önlüyor.

AHUDUDU 
C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Demir, Folikasit
Virüs ve bakterilere karşı koruyor, tümör oluşumuna engel oluyor.

MÜRVER 
Potasyum, B1 vitamini, C vitamini
Terleten ve öksürüğü azaltan etkiye sahip. Kabızlığa iyi geliyor.

YOĞURT 
Kalsiyum, Riboflavin, B12 vitamini
Bağırsak kanserine karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

FRENK ÜZÜMÜ
C vitamini, Niasin, Kalsiyum
Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

PEYNİR
Protein, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum
Kemikleri güçlendiriyor, sinirleri koruyor.

HAVUÇ 
A vitamini, Selenyum
Sperm üretimini sağlıyor, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.

PATATES 
Mieraller, C vitamini, Bitkisel Protein, Potasyum
Kansere karşı koruyucu, vücudu toksinlerden arındırıyor.

KEFİR 
Asit laktik, Asit laktik bakterileri
Bağırsak enfeksiyonuna, kabızlığa ve gaza iyi geliyor.

KİVİ 
C vitamini, Karotionid, Flavonoid
Zayıflatıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SARIMSAK 
Quercetin, Ajoene ve Allisin
Kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SOM BALIĞI
Omega3 yağ asidi ve D vitamini
Kemikleri güçlendiriyor, meme kanseri riskini azaltıyor.

PIRASA 
Allisin, Çinko, Manganez, Selenyum
Kan basıncını düşürüyor, kalbi ve damarları güçlendiriyor.

MERCİMEK 
Çinko ve Aminoasit
Yorgunluğu gideriyor, strese karşı etkili

MISIR 
Çinko, Magnezyum ve B vitamini
Stresle savaşıyor, bağırsak kanserini önlüyor.

USKUMRU 
Omega3 yağ asidi, D, B6-B12 vitaminleri ve İyot
Kan basıncını düşürüyor, moral yükselten etkiye sahip

MANGO 
A ve B vitamini, Çinko
Cinsel enerjiyi yükseltiyor,orgazm yeteneğini artırıyor.

DENİZ BİTKİLERİ
Omega3 yağ asidi, Pantothenik asit
Kolesterol düzeyini düşürüyor, kalp krizi riskini azaltıyor.

SİYAH TURP
C vitamini, Kalsiyum, Potasyum, Demir
Bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını güçlendiriyor.

KAVUN 
Mahnezyum, Potasyum ve Kalsiyum
Vücuttaki su düzeyini ayarlıyor, idrar oluşumunu artırıyor.

SÜT 
Kalsiyum, D, A ve B2 vitaminleri
Kemik oluşumunu teşvik ediyor, bağırsak kanserine karşı koruyor.

PEYNİR SUYU
Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Laktik asit bakterileri
Sindirim sistemi şikayetleri ve mide yanmasına karşı iyi geliyor.

CEVİZ, FISTIK, FINDIK
B ve E vitamini, Çinko, Demir
Sakinleştiriyor, uyumayı sağlıyor, stresi azaltıyor.

ZEYTİNYAĞI 
Doymamış yağ asidi, E vitamini
Kötü huylu kolesterol düzeyini düşürüyor, hücreleri koruyor

PORTAKAL 
B ve C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Selenyum
Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.

PAPAYA 
Karotinoid, Enzimler, C vitamini
Kalp hastalıklarını önlüyor, stresi azaltıyor

YEŞİL-KIRMIZI BİBER
Capsaicin, A ve C vitamini, Çinko
Baş ağrısı ve migrene karşı koruyucu etkiye sahip

ERİK 
Potasyum, Demir, B vitamini
Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor, enerji veriyor.

KIRILMAMIŞ PİRİNÇ
Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum
Mide anması ve gaza karşı etkili. Vücuttaki fazla suyu atıyor.

RAVENT 
Magnezyum, Manganez, Kalsiyum, B vitamini
Sağlıklı kemiklerin oluşumuna katkıda bulunuyor.

DANA ETİ
Demir, Protein ve Potasyum
Soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı iyileştirci etkiye sahip.

LAHANA TURŞUSU
Laktik asit bakterileri ve B12 vitamini
Tümör oluşumunu önlüyor.

KEREVİZ 
Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum
Kabızlık, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkili.

SHIITAKE MANTARI
Lentinan, D vitamini
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kanser oluşumunu engelliyor.

SOYA 
Yağ, E vitamini ve Protein
E vitamini hücreleri koruyor, kanser riskini azaltıyor.

ISPANAK 
A vitamini, Folik asit, Magnezyum, E vitamini, Manganez
Sinirleri güçlendiriyor. Özellikle hamilelikte tavsiye ediliyor.

TOFU 
Protein, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum
Metabolizmayı uyarıyor. Kemik yoğunluğu için önemli.

DOMATES
Likopen, Folikasit, Tyrosin
Likopen kansere karşı koruyor, folikasit hücre yapımını uyarıyor.

TON BALIĞI
Omega3 yağ asidi, D vitamini, Potasyum, İyot
Kolesterol düzeyini düşürüyor, sinir hücrelerini koruyor.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ ÇAVDAR
Magnezyum, Karbonhidrat, B vitamini
Enerji sağlıyor, stresi azaltıyor.

KABA ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAY
B vitamini, Demir ve Magnezyum
Bacak kaslarındaki krampları yok ediyor. Uyku süresini azaltıyor.

KIRMIZI ÜZÜM
Phyto-östrojen, Potasyum, Kalsiyum
Yüksek tansiyona karşı iyi geliyor, trombozları önlüyor

BEYAZ-KIRMIZI LAHANA
C vitamini, az oranda B vitamini, Kalsiyum
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, stres semptomlarıyla savaşıyor.

LİMON 
C vitamini ve Glucarate
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mide kanserini önlüyor.

BAHARATLAR VE FAYDALARI İŞTE SİZE PRATİK BİLGİLER

Eski çağlarda buzdolabı olmadığı için yiyecekler çabuk bozuluyordu. Bozulan yiyeceklerin tadını gizlemek için bolca baharat kullanılıyordu. Günümüzde ise baharatlar daha çok yiyeceklerin lezzetini artırmak için kullanılıyor. Dünyada en çok baharat kullanan ülke Hindistan'dır, ülkemizde ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde baharat kullanımı çok yaygındır.
Baharatlar her ne kadar yiyeceklerin lezzetini artırmak veya yiyecekler üzerinde mikrop oluşumunu önlemek için kullanılsa da son yıllarda bazı araştırmalarla da sağlığa olumlu etkileri olduğu gösterildi.
İşte Baharatların faydaları:
• Hiç kalorileri yoktur, kilo kontrolünde güvenle kullanılabilirler
• Metabolizmayı hızlandırırlar
• İştahı keserler
• Tatlı ihtiyacını azaltırlar
• Barsak çalışmalarını hızlandırırlar
• Kan yağlarını azaltırlar
• Sindirim istemini düzenler
Türk Mutfagının Olmazsa Olmazları:
Ülkemizde en çok kullanılan baharatlar kırmızıbiber, karabiber, kekik, tarçın, hardal, karanfil ve kimyondur.

Kırmızı Biber: Kırmızı biberin içindeki kapsaisin isimli maddenin, metabolizmayı hızlandıracağı ve kilo vermeyi kolaylaştıracağı biliniyor. Ayrıca kırmızı biberin boşaltım sistemine iyi geldiği ve bağırsak hareketlerini de artırarak kabızlığa karşı iyi bir çözüm olabileceği düşünülüyor, ancak aktif hemoroid sorunu olanların dikkatli olmasında fayda var.

Karabiber: Uzun yıllardır ülkemizde çok tüketilen baharatların başında gelir. Karabiberin grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda vücut direncini artırdığı biliniyor. Özellikle çorbaların içine bolca eklendiğinde vücutta rahatlama yapıyor. Boğaz ağrısında nane ile birlikte çay olarak içildiğinde boğazdaki lokal mikroplara tesir ediyor ve boğaz ağrısına gargara etkisi yapıyor.

Kekik: Çok güzel kokusu olan, et yemeklerinin vazgeçilmezi kekik için pek çok şey söylenebilir. Mideyi rahatlatır, gaz oluşumunu önler. Bununla birlikte özellikle kan kolesterolünü düşürücü etkisi vardır. Ege bölgesinde kekik suyu olarak daha çok üretilen kekiğin, yemeklerde sonra bir kahve fincanı olarak tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırdığı biliniyor.

Tarçın: Tatlıların baş tacı olan tarçın aynı zamanda vücudun şeker ihtiyacını azaltır. Özellikle şeker hastalarında veya insülin direnci olanlarda meyvelerin üzerine bir tatlı kaşığı olarak eklendiğinde metabolizma üzerine olumlu etki yapar. Ağız kokusuna birebir olan karanfille birlikte rulo tarçın olarak kaynatılıp içildiğinde şeker isteğini köreltir. Karanfili sade olarak çiğnemekte ağız mukozasındaki yaraları iyileştirir ve ağız sağlığına katkıda bulunur.

Kimyon deyince bir çoğumuzun aklına kurubaklagiller gelir. Aslında haksız da sayılmayız çünkü kimyon kurubaklagillerin sindirimi sırasında ortaya çıkan gazları yok etmede birebirdir. Her tür kurubaklagil yemeğine çok yakışır. Emziren annelerde tane kimyon, ısırgan ve anason çay olarak demlenip içildiğinde hem süt salgılanmasını artırır hem de bebekte de gaz oluşumunu önler, bebeğin daha rahat uyumasını sağlar.

Biberiye: Biberiyenin içeriğinde bulunan bileşenler vücut iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olarak birçok kronik hastalığın riskini azaltır. Kalp sağlığı için de faydalı olan biberiye aynı zamanda baş ağrılarının dindirilmesine ve konsantrasyonun artmasına yardımcı olur.
Biberiyeyi etinizi veya domates sosunuzu marine ederken kullanabileceğiniz gibi, kek veya tahıllı ekmeklere de katabilirsiniz. Baş ağrısı için ise bir çay kaşığı kuru biberiyeyi ayırın ve içmeden önce sıcak suyun içinde beş dakika boyunca demleyin.

Zerdeçal: Yapılan araştırmalar zerdeçalın beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı bilişsel sağlık üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda iltihap gidericidir, karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalıklarını önler.

Nane: Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici ve rahatlık verici bir özelliği de vardır. Soğuk algınlıklarına ve öksürüğe iyi gelir. Diş ağrısını dindirir ve kötü ağız kokusunu azaltır.
Naneyi yemeklerinize lezzet katmak amacıyla kullanabileceğiniz gibi çayını da yapabilirsiniz. Beş adet yaprağı beş dakika boyunca demleyin, süzün ve yemek sonrasında için. Boğaz ağrınızı hafifletmek istiyorsanız da süzülmüş sıvıyı soğumaya bırakın ve gargara yapın.

Zencefil: Zencefilin faydaları saymakla bitmez; soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır.
Zencefilin sert ve şekerli tadını tamamlamak için onu taze meyve dilimleri üzerine serperek veya soğuk yoğurt, dondurma gibi yiyeceklerle karıştırarak kullanabilirsiniz. Sağlıkta en fazla verimi almak için zencefili bal ile karıştırarak; buharda pişirilmiş havuç veya ızgara somon filelere ekleyebilirsiniz.

Baharatları azar azar satın alın...
Baharatları satın alırken ambalajlı ve az satın almak en doğrusudur. Açıkta ve nemli ortamda tutulan baharatlar küflenebilir ve tazeliğini kaybeder. Satın alınan baharatlar ya cam bir saklama kabında ya da nem geçirmez buzdolabı naylon poşetlerinde saklanabilir. Mutfağın en serin yerinde karanlıkta ve ocaktan uzakta tutmakta fayda var. Mümkünse buzdolabı kapağında saklamak en doğrusudur.

3 Ekim 2014 Cuma

Bayram İçin Hafif Bir Alternatif Krem Karamel

 Bayram İçin Hafif Bir Alternatif 
Krem Karamel 


 Krem Karamel Tarifi
Malzemeleri:1 litre süt,
5 adet yumurta,
225 gram tozşeker,
1 paket vanilya.

Karamel için:1/2 su bardağı tozşeker, 1/2 limon.

Yapılışı:1- Teflon bir tavaya, yarım su bardağı şekeri koyup, çatalın ucuna sapladığımız yarım limonla karıştıra karıştıra, şeker eriyip de hafif renk almaya başlayıp karamelleşinceye kadar, pişirelim.
2- İyice kuruladığımız krem karamel kaplarının diplerini kaplayacak şekilde birer kaşık karamel koyup, donmasını bekleyelim. Hepsi Bu kadar Bayramda Baklava Yerine Hafif Bir Lezzet olan KREM KARAMEL...
                                                     KINGOFTHEKITCHEN
                                                 

Kuzu Etinin En Güzide Lezzetlerinden KÜŞLEME


Kuzu Etinin En Güzide Lezzetlerinden KÜŞLEME

180-200 gr Kuzu Eti (Sırt Bölümünden)
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Karışık Salça (Domates-Biber)
1 Fincan Zeytinyağı
Kekik
Pul Biber
Tuz

Kuzunun Sırtından alınan ( Küşleme ) Kuzu eti tüm malzemelerle birlikte marine edilir.Buzdolabında bir gün bekletildikten sonra Izgarada her iki tarafıda Eşit kızaracak şekilde 8-10 dk pişirilir. Bu lezzet bayram sofralarınıza damaklarda kusursuz bir lezzet bırakacak hemde midenizi bayram ettirecek Afiyetle...

KINGOFTHEKITCHEN

Not:Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...


Bayram Paylaşımlarına Devam İşte Kuzu Külbastı


     Bayram yaklaştıkca Et ile yapılabilecek yiyecek seçeneklerimizi arttırmaya devam ediyoruz işte bugün yeni bir tarifle yine karşınızdayız. Kuzu Etinden nefismi nefis külbastı.

Malzemeler

1 kg. Fileto Şekinde Kuzu Eti
8-10 Diş Sarmısak
3 Kahve Fincanı Sirke
60 gr. Tereyağı
1 Bardak Et Suyu
1/2 Kaşık Toz Karanfil
1/2 Kaşık Kimyon
1/2 Kaşık Tarçın
2 Parça Damla Sakızı
1 Tatlı kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
Tuz

Etlerimizi tuzluyoruz.Kömür veya Fırın ızgarasında kızarana kadar pişiriyoruz.Etlerimizin kutumaması için pişirirken her iki tarafınada Tereyağı sürüyoruz.Sakızlarımızı dövüp sarmısaklarımızı soyuyoruz.Etlerimizi bir tepsiye yada derin olmayan bir tencereyeyerleştiriyoruz.Üzerine sarmısakları koyup sirkeyi ve et suyunu döküyoruz.Dövülmüş sakızı, kimyonu, karanfili, biberi ve tuzu ekledikten sonra orta ateşte yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Fazla su kalmışsa yüksek ateşte suyu sos kıvamına gelene kadar çektirin.Ateşten almadan önce bir kaşık nişastayı yarım bardak soğuk suyla karıştırıp yemeğe ekledikten sonra karıştırın ve işlem tamamdır.
Şimdi masanın başında evinizi saran o mükemmel koku ile buluşmanın vakti geldi. 
Afiyetle... 
KINGOFTHEKITCHEN 

Not:Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...

1 Ekim 2014 Çarşamba

KUZU TANDIR


Belkide Türk Damak tadının en güzel et lezzetlerinden olan Tandır Tarifi ile Karşınızdayız.Konya Mutfağının bir lezzeti olan bu yiyeceği sizde orada yiyormuş gibi yapabilirsiniz. İşte tarifimiz...

Malzemeler:
2 kilo Kuzu Kol (Kemikli yada Kemiksiz Farketmez)
1 baş kurusoğan
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz

Geniş bir tencerede önce kanı çıkana kadar kuzu kol haşlanır.Haşlanan et,fırın tepsisine alınır,iri doğranmış soğanlar ilave edilir.Üzerin Tereyağı ve Karabiber eklenerek, 80 dereceye ayarlanmış fırında 2 Saat Pişirilir.
(Etin lezzetli olması ve sertleşmemesi için yavaş yavaş pişmesi gerekiyor.)
İsteğe göre yanında Domates,Patates,Soğan ve Biberle Servis Edilir.
Afiyetle...
Not: Paylaşmadan Bereket Olmaz. Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...

ANTEP USÜLÜ PİRZOLA


Eveeet Bayram Yaklaşıyor. Bununla birlikte Kavurmalar,Pirzolalar,Biftekler,Antrikotlar Gün yüzünde Pişecekleri sırayı bekliyorlar.Tabiki ilk öncelik Kurban Görevini Yerine Getirmek Yani Etlerimizi Yiyemeyenlerle Paylaşmakla başlıyor.Ve daha sonra elimizde kalan etleri değerlendirmek için önerilere sıra geliyor.Bu ilk Tarifimizle Bayram Haftası Paylaşımlarımıza Başlıyoruz.

ANTEP USÜLÜ TERBİYELİ PİRZOLA

Malzemeler:
500gr Kuzu Pirzola

Sos İçin:
Domates ve Biber Salçası
Sarmısak
Zeytinyağı
Pul Biber
Tuz

Ve Tarifimiz...

 Öncelikle Sos malzemelerimizi hazırlayıp harmanladıktan sonra 1 gün boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
Pirzolalarımızı fazla harlı olmayan kömür ateşinde 10 dk. kadar (ikiyüzüde eşit olacak şekilde) pişiriyoruz.
Hepsi Bu kadar bundan sonraki iş oturup etlerimizi afiyetle yemek...

Not: Paylaşmadan Bereket Olmaz. Kurban Bayramında Etleri Yerken Yiyemeyenleride düşünerek Etlerimizi Paylaşalım Hep Birlikte Mutlu Bayramlar Yaşayalım...

Bayram İçin Tarifler







Bu Hafta Bayrama Özel Fikirler ve Tariflerle Karşınızda Olacağız.Takipte Olun.